Henrik Yngvesson, Moderaterna Mörbylånga.
Henrik Yngvesson (M), Mörbylånga. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio
Valet 2018 Kalmar län

Yngvesson kritisk till Centerpartiets svek

2:09 min

Moderaten Henrik Yngvesson är kritisk mot hur Centern valde att lämna allianssamarbetet i Mörbylånga. Han visste ingenting förrän en halvtimme innan maktskiftet offentliggjordes.

– Det känns tråkigt att vi har ett parti som väljer att hoppa av Alliansen, säger Henrik Yngvesson (M), avgående kommunalråd i Mörbylånga.

Han kände till fredagens presskonferens via media, men från Centerpartiet kom inget besked förrän en halvtimme innan presskonferensen började.

– Jag tycker det är taffligt hanterat.

Enligt Yngvesson fanns det inbokade möten under kommande vecka för att diskutera det fortsatta arbete inom Alliansen. Han tycker att det hade varit rimligt att Centerpartiet hade hört av sig med tanke på det.

Du är en ganska stark och tydlig person, hur mycket tror du att brist på personkemi har legat bakom att Centern nu går med Socialdemokraterna?

– Jag är övertygad om att Matilda och Anna-Kajsa har hittat varandra. Men jag tycker inte att personkemi ska avgöra vilken politik som ska drivas i en kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista