gymnasieskola, Kalmarsunds gymnasieförbund, höst
Lars Kaggskolan i Kalmar. Foto: Sveriges Radio
Kalmar

Personal på Lars Kagg känner rädsla inför obehöriga besökare

2:43 min

Otryggheten hos elever och personal på Lars Kaggskolan är stor på grund av obehöriga personer som besöker skolan nästan varje dag. Nu önskar de ökad kontroll.

Läs mer: Hör rektorn Jonas Hallén kommentera nyheten.

– Jag kan säga att vissa av de här obehöriga tar jag inga diskussioner med, jag känner mig väldigt otrygg med vissa av de här killarna, säger Ida Carlén, som är heltidslots på introduktionsprogrammet på Lars Kaggskolan.

Hon säger att hon är rädd att hon ska få en smäll eller att någon ska ta fram ett vapen. Hon berättar även om en obehagligt möte för ett par veckor sedan när hon kände sig hotad av en ung man som hon sade åt att lämna skolans område.

Ida Carlén förstår om alla elever på skolan inte känner sig trygga eftersom personalen inte heller gör det. Kollegorna Andreas Lennartsson och Elisabeth Lund håller med. 

Kalmarsunds gymnasieförbund införde skollegitimation hösten 2016, men enligt Ida Carlén och hennes kollegor måste någon annan form av kontroll införas för att förbättra arbetsmiljön.

Inga Andersson, som är rektor på Lars Kaggskolan, bekräftar för P4 Kalmar att det kommer obehöriga personer dit och att alla inte är trevliga.

– Det är naturligtvis inte okej, säger hon.

Enligt henne har de andra gymnasieskolorna i Kalmar samma problem och det pågår övergripande diskussioner inom Kalmarsunds gymnasieförbund om hur problemen ska hanteras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista