Smederna
Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Smederna till final efter stor dramatik

3:55 min

Tolv poängs fördel för Rospiggarna inför returen i Hallstavik. Men Smederna stod för en smått osannolik upphämtning och lyckades vinna och ta sig till final.

Många var det nog som trodde att matchen mellan Rospiggarna och Smederna var nästintill avgjord. Det första mötet lagen emellan slutade 51-39 för Rospiggarna borta i Eskilstuna, men Smederna ville annorlunda.

I det femte heatet tog Smederna en 5-1:a och påbörjade sin upphämtning. Inför pausen efter tio heat ledde laget med tolv poäng, ställningen var 24-36 och det var helt lika totalt sett.

Smederna kopplade sedan grepp om returen i det tolfte heatet med en 4-2:a genom stjärnan Fredrik Lindgren som tog tre poäng. I det näst sista och 14:e heatet avgjorde Smederna med ytterligare en 5-1:a.

Matchen slutade 52-38, Smederna totalt på 91 poäng samtidigt som Rospiggarna över två möten körde in 84 poäng.

Bäst i Rospiggarna blev Jason Doyle med fjorton inkörda poäng samtidigt som Fredrik Lindgren och Michael Jepsen Jensen körde ihop elva poäng vardera.

Smederna ställs nu mot Dackarna i final, Dackarna har valt att inleda mötet hemma i Målilla nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista