Västervik

Kvinna häktad för misstänkt könsstympning

1:30 min

En kvinna i 30-årsåldern häktades under fredagseftermiddagen vid Kalmar tingsrätt, misstänkt för att ha könsstympat en flicka.

Kvinnan, som bor i Västerviks kommun, häktas på sannolika skäl misstänkt för brottet som rubriceras som brott mot lagen med förbud mot könsstympning av kvinnor. Hon nekar till brott.

– Vi har en, i min uppfattning, konkret berättelse från målsäganden om vad hon blivit utsatt för och det finns stödbevisning för att det har ägt rum, säger kammaråklagare Robert Knutsson.

Det är enligt Robert Knutsson en flicka i nedre skolåldern som är utsatt. Det misstänkta brottet ska ha skett någon gång mellan början av 2016 och september i år.

Kvinnan är sedan tidigare åtalad för grov fridskränkning av en nära anhörig, men åklagaren vill inte säga om den som utsatts i det fallet är densamma som i det nu aktuella fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista