Kalmar

Belöning ska locka till tips om bilbränder

0:32 min

Vid tio-tiden på lördagsförmiddagen upptäckte en förbipasserade flera utbrända bilar på en parkeringsplats på Rigavägen i Kalmar och larmade polis.

Enligt personen som larmade polisen rök det fortfarande från några av bilarna.

När polisen kom till platsen kunde man konstatera att fem av bilarna var helt utbrända. Ytterligare två personbilar och ett släp hade brandskador.

Polisen har spärrat av platsen i väntan på teknisk undersökning. Det finns i nuläget inga vittnen till händelsen, och det är heller ingen som har larmat om brand i området.

Några av bilägarna har utfäst en belöning till den som ska kan hjälpa polisen att hitta de skyldiga.

Först handlade det om 5000 för ett avgörande tips, men många har velat ge pengar för att hitta gärningsmännen, så nu är det 15 000 som gäller,  enligt en av de drabbades facebooksida

Under sommaren och hösten har ett flertal anlagda bilbränder i länet utretts. I slutet av augusti brann två bilar utanför Kalmarsundsskolan i Kalmar. Bilbränder har rapporterats även från Gamleby, Nybro och Ruda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista