Kalmar

Ingen naturlig brandorsak bakom bilbränderna i Berga

2:57 min

Efter bilbränderna i Berga i Kalmar natten mot lördag visar polisens tekniska undersökning att det inte finns någon naturlig orsak till branden.

Det var natten mot lördagen som fem bilar totalförstördes i en brand i Berga industriområde i Kalmar. Ägarna till bilarna var fyra killar som, förutom att de miste sina bilar, nu också tvingas att sanera platsen där de utbrända bilarna står.

Men polisens tekniska undersökning visar att det inte finns någon naturlig orsak till branden. Vilket visar på att ägarnas misstankar om att branden var anlagd stämmer.

– Ja, det tror jag, säger polisens förundersökningsledare Jonas Wahlgren.

De fyra killarna som ägde bilarna är ense om att det är någon som satt eld på bilarna medvetet. Något de alltså fått bekräftat nu.

– Det är ju tråkigt det som har hänt eftersom man lagt så mycket tid och pengar på bilen. Sedan får man inte ens chansen att ut och köra den innan den är sönderbränd, säger en av bilägarna Jens Widell.

– Det vi gör nu är att vi kommer att prata med killarna igen. Det är väl det vi kommer att börja med, avslutar Jonas Wahlgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista