Kalmar

Man åtalas för 200 våldtäkter mot sin dotter

0:52 min

En man i 50-årsåldern åtalas för att vid cirka 200 tillfällen ha våldtagit sin dotter när hon var under 18 år. Därefter ska han haft samlag med henne ytterligare 150 gånger efter att hon fyllt 18.

Ett åtal har väckts vid Kalmar tingsrätt mot en man i 50-årsåldern som misstänks för våldtäkt mot barn, samlag med avkomling och ofredande. 

Enligt åtalet ska mannen ha haft sex med sin dotter vid cirka 200 tillfällen mellan 2010 och 2014. Då var dottern under 18 år och det rubriceras därför som våldtäkt mot barn. Han ska även haft sex med dottern runt 150 tillfällen efter att hon fyllt 18 år.

Fallet av ofredande ska ha inträffat mellan den 1 juni och 30 augusti 2017 i Kalmar kommun. Den åtalade ska ha placerat en lapp på vindrutan till dotterns bil där det stod "håller koll på dig". Han ska även ha skickat ett meddelande med grova sexuella förolämpningar till henne.

Den misstänkte mannen nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista