Hultsfred

De försöker minska årslånga kön till simskolan

1:23 min

Att få en plats i den kommunala simskolan i Hultsfred har tidigare tagit upp emot ett år. Nu ska större och fler grupper korta ner väntetiden.

I Hultsfred har det varit årslång kö för att få en plats i den kommunala simskolan i Hultsfred. Nu gör Hagadal sim- och sporthall en insats för att minska köerna.

– Vi har utökat lite grupper nu för att försöka få in så mycket barn som möjligt så att alla ska få plats. Vilket också har gjort att vi har det lite begränsat i simhallen, vi har mycket tider och inbokningar men vi försöker, säger Maria Bohlin, ansvarig för simhallen.

En av orsakerna till de långa köerna är att Hagadal inte låter barnen gå ut simskolan förrän de lärt sig simma 50 meter, något andra simskolor inte har som krav. Men Maria Bohlin vill även se tuffare krav från skolorna.

– Skolan har som mål att man ska kunna simma 200 meter i årskurs sex, och det tycker vi är ganska sent. Simkunnighet ju tidigare det går är att rekommendera, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista