BC Kalmarsund med en poäng i hemmapremiären.
FBC Kalmarsund värvar målvkaten Beverly Smedenäs. Foto: Viola Lindberg/Sveriges Radio
Sporten p4 kalmar

FBC Kalmarsund värvar landslagsmeriterad målvakt

0:41 min

"Föreningen är beredd att ta nästa kliv och det är en resa som jag vill vara med på”, säger nyförvärvet Beverly Smedenäs.

Målvakten Beverly Smedenäs är klar för FBC Kalmarsund. 24-åringen, som studerar i Kalmar, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år.

– Jag valde FBC Kalmarsund för att det är en förening som går framåt med höga ambitioner. Föreningen är beredd att ta nästa kliv och det är en resa som jag vill vara med på. Mitt mål är att vi i laget ska ta FBC Kalmarsund tillbaka till SSL, säger Smedenäs i ett pressmeddelande. 

Smedenäs, som kommer att spela med tröjnummer 94, har spelat 71 SSL-matcher i IKSU och Malmö FBC. Hon har dessutom nio a-landskamper på meritlistan.

– I Beverly får vi en spelare med stor rutin från såväl spel i SSL som i svenska landslaget och jag är övertygad om att Beverlys rutin kommer att tillföra mycket till vårt lag, säger Per Viberg, klubbchef i FBC Kalmarsund, och fortsätter:

– FBC Kalmarsund får med värvningen av Beverly en målvaktssida som håller hög SSL-klass och som många lag i SSL hade önskat att de haft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista