Västervik

De söker efter frivilliga insektsfångare i länet

1:48 min

Naturhistoriska riksmuseet ska samla in insekter över hela Sverige under nästa år. Två av de områden som valts ut som insamlingsplatser ligger i Kalmar län.

Nu ska insekterna i Sverige kartläggas. Projektet som heter Insect Biome Atlas ska hålla på under ett helt år enligt Naturhistoriska riksmuseet, men det saknas volontärer som ska hjälpa till att kolla alla fällor som placeras ut.

I södra Sverige har man lyckats få fram många frivilliga, men i Kalmar län går det trögt med rekryteringen och nu vill museet hitta frivilliga snarast även här.

– Det är ett retligt hål just i norra delen av Kalmar län runt Gamleby, säger Scarlett Szpryngiel, volontärkoordinator på Naturhistoriska riksmuseet. 

Det behövs två insektsfångar som dels kan hålla koll på ett område kring Ukna norr om Gamleby och även ett området i Almvik, båda i Västerviks kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista