Västervik

Författare ger unga skrivartips på ridskolan i Överum

2:41 min

Överums bibliotek arrangerar tillsammans med Överums Hästsportförening en skrivarworkshop. "Man behöver inte vara hästintresserad", säger bibliotekarien Åsa Österlöf.

Överums bibliotek ordnar en skrivarworkshop tillsammans med Överums Hästsportförening som en del i ett större läs- och skrivprojekt i Överum.

– Många ungdomar gillar att rida och då kontaktade vi ridhuset, säger Åsa Österlöf, bibliotekarie vid Överums och Västerviks bibliotek.

Författaren Malin Eriksson kommer till ridskolan på lördag för att ge skrivtips och hålla skrivövningar för unga. Malin Eriksson har nyligen släppt en ny hästbok, "Ett eget lag", och hon har även tävlat i dressyr. Men för att vara med på workshopen behöver man varken vara hästintresserad eller bo i Överum.

– Det här är en skrivarworkshop. Man behöver inte vara hästintresserad, man behöver inte vara ryttare och man kan bara komma dit och lyssna om man vill, säger Åsa Österlöf.

Workshopen är öppen för ungdomar i hela Västerviks kommun. Det kostar ingenting att vara med. Man kan anmäla sig via biblioteket, men det går bra att bara komma till ridskolan på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista