Svårt hålla Fredrikskans spelbar för Royal League

Säsongen på fotbollsarenan Fredrikskans i Kalmar ser ut att bli rekordlång. Och det kan bli problem att få planen spelbar i vinter om Kalmar FF går vidare i Royal League.

Kalmar FF är nära att bli klara för spel i den nordiska vintercupen Royal League och det skulle betyda spel under hela november, en bit in i december och i februari igen om man behåller placeringen.

Kennet Fritz, planansvarig vid Fredrikskans, säger till Sveriges Radio Kalmar att det inte lär bli något problem att ordna spelbar plan under november. Men för spel i februari blir det betydligt svårare och Kenneth Fritz utesluter inte att eventuella matcher måste spelas på annan ort.

Bo Eklinder, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar, säger att kommunen inte tänker betala hur mycket som helst för spelbar plan utan att man måste lita till vädrets makter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".