Till vänster brandruiner, till höger en man med glasögon och keps.
Fiskeklubbens lokaler brann ner förra året, men Bosse Johansson och de andra sportfiskarna höll föreningen vid liv. Foto: Tonchi Percan/Leif Johansson/Sveriges Radio
Västervik

Sportfisket i Ankarsrum lever vidare trots brand

3:06 min

I augusti 2017, mitt i kräftsäsongen, brann Ankarsrums fiskeklubbs lokaler ner. Framtiden för sportfiskarna var osäker, men nu är verksamheten igång för fullt.

Branden i fiskeklubbens lokaler i Ankarsrum ställde till med mycket onödiga bekymmer för sportfiskarna. Bland annat brann alla flöten upp och man hade under en period inga lokaler att vara i. 

– Men det var aldrig aktuellt att vi skulle lägga ner. Det ordnade till sig genom att vi hittade nya lokaler på samma gata, säger sportfiskaren Bosse Johansson

P4 Kalmars reporter träffar honom vid Långsjön en dimmig och alldeles vindstilla oktobermorgon. Bosse Johansson betonar vikten av att ha en klubb för fiske i en liten ort som Ankarsrum. 

– Allt föreningsliv är viktigt och vi har ju runt 430 medlemmar. Jag tror att det är positivt att vi kan driva detta vidare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista