Polisbil.
Foto: TT
Högsby

Tåg och traktor krockade – ung man brottsmisstänkt

1:17 min

Ett tåg och en traktor kolliderade i Ruda i Högsby kommun under torsdagskvällen. Traktorföraren misstänks för vårdslöshet i trafik.

Runt kvart i åtta på torsdagskvällen inträffade en trafikolycka mellan ett tåg och en traktor i Ruda i Högsby kommun. 

– Det har varit vid en obevakad övergång utanför Högsby. I persontåget fanns ungefär 40 passagerare och i kollisionen skadades lokföraren samt den andra anställda som var på tåget, säger Jonas Neldemyr vid räddningstjänsten i Högsby.

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen och de skadade personerna fördes med ambulans till sjukhus. Senare under kvällen meddelade polisen att även lokföraren hade förts till sjukhus.

Efter olyckan evakuerades samtliga passagerare från tåget.

Så traktorn hamnade på spåret när tåget kom? 

– Ja, den befann sig där av någon anledning, säger Jonas Neldemyr.

Tidigt på fredagsmorgonen meddelade P-O Jansson, inre befäl vid polisen i Kalmar län, att föraren till traktorn, en ung man, är misstänkt för vårdslöshet i trafik.

– Men brottsrubriceringen kan komma att ändras till vållande till kroppsskada, säger P-O Jansson. 

Olyckan innebär att det är stopp i tågtrafiken mellan Berga och Blomstermåla. Vid sextiden på fredagsmorgonen visade Trafikverkets hemsida att samtliga tåg på sträckan är inställda fram till lunchtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista