Maja Warodell
Foto: Emma Sandebäck/SverigesRadio
Mörbylånga

Matkreatören Majas bästa tips till helgmyset

2:02 min

Att äta mer grönt är bra för både miljön och hälsan. Matkreatören Maja Warodell från Öland ger tips på hur man kan byta ut köttet.

– Det finns en inbyggd skepsis hos många köttätare, att man inte blir mätt eller inte får i sig det man ska, säger Maja Warodell.

Hon menar att man enkelt kan byta ut köttet i sina favoriträtter till vegetariska alternativ utan att tulla på smaken. Som exempel tar hon spaghetti med köttfärssås.

– Det finns vegofärs. Och vill man gå lite mer hardcore så finns det belugalinser. Man kan göra "beluga bolognese"!

Maja tipsar också om mat till helgmyset, bland annat misosoppa och pommes frites på sötpotatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista