Svårt att få föräldrar att engagera sig vid discon

Det är svårt att få föräldrar att hjälpa till och vakta vid ungdomsdiskoteken på Sandra i Kalmar dit ungdomar från hela södra länsdelen kommer för att gå på disko.

Och efter förra veckans våldtäkt utanför gymnasiediskot på Sandra efterlyser nu dom få föräldrar som idag engagerar sig att fler vuxna ska finnas utanför diskot.

I våras ordnade några föräldrar från Falkenbergskolan i Kalmar en lokal utanför Sandra och försökte få fler föräldrar att komma och vakta utanför Sandra, men få föräldrar har brytt sig om att komma dit.

Själva diskot är helt drogfritt och vid entrén får ungdomarna blåsa för att ingen berusad ska få komma in. Resultatet blir att många fulla tonåringar flockas utanför diskot där det också ofta finns langare. Det menar Berit Gustafsson, engagerad förälder från Ljungbyholm, som tycker att rubriken drogfritt kan invagga föräldrar i en falsk trygghet.

På fredagskvällen är det dags för högstadiedisko igen.

Berit Gustafsson hoppas att fler föräldrar ska dyka upp på föräldragruppens lokal Monokrom klockan åtta på fredagskvällen för att hjälpa till och vakta utanför Sandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".