Christer Jonsson (C).
Christer Jonsson (C). Foto: Eric Porali/Sveriges Radio. Sofia Valve/Sveriges Radio.
Oskarshamn

Christer Jonsson (C) om kritiken: "Viktigt att veta att inga beslut är fattade"

2:18 min

Kostnaderna för intensivavdelningen vid sjukhuset i Oskarshamn ökar. Sjukhuset lyckas inte rekrytera personal och det gör att man tvingas köpa in dyr arbetskraft utifrån. Nu är oron stor för att avdelningen ska läggas ner.

En arbetsgrupp har tillsatts för att undersöka vad som ska göras åt kostnaderna som ökar hela tiden. Många är nu oroliga för att IVA ska läggas ner där ett 20-tal människor i dag arbetar. 

– Många har valt att flytta på sig på grund av dåligt ledarskap inom verksamheten. Man har inte tagit reda på varför personal försvunnit utan bara tutat och kört. Så nu blir det vi på golvet som får lida för landstingets dåliga personalpolitik och att man inte är en attraktiv arbetsgivare, säger Therese Lindquist, intensiv-vårdsjuksköterska på Oskarshamns sjukhus.

Christer Jonsson är centerpartistiskt landstingsråd från den politiska majoriteten inom regionen. 

Kommer du som politiker jobba för att IVA blir kvar?

– Den frågan är för tidigt ställd. Frågan finns nu i sjukhuset. Det är viktigt att veta att vi ska vara tretton anställda sjuksköterskor och i dag är vi fem. 8 miljoner kostar sjuksköterskorna det här året. Och det är väldigt mycket pengar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".