Henrik Rydström håller i SM-pokal.
1 av 5
Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Kalmar FF uppställda för foto efter guldet 2008.
2 av 5
Kalmar FF guldåret 2008. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Johan Assarsson framför en röd vägg. Bredvid hänger en tavla med två målade fotbollsskor.
3 av 5
Johan Assarsson, ordförande i Kalmar FF. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Johan Assarsson håller i en miniatyrpokal.
4 av 5
Johan Assarsson med den miniatyrversion av SM-pokalen föreningen fick efter guldet 2008. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Mattias Rosenlund sitter i ett kontor.
5 av 5
Mattias Rosenlund, klubbchef i Kalmar FF. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Kalmar FF drömmer om guld igen – 10 år efter det första

2:19 min

Det har gått tio år sedan Kalmar FF:s första och hittills enda SM-guld i fotboll. Nu börjar det bli realistiskt att drömma om ett nytt, enligt ordföranden Johan Assarsson.

– Ja, det är klart att det är, säger han till P4 Kalmar och fortsätter:

– Om vi skapar så bra förutsättningar som möjligt och ser till att vara smartare än andra så är det klart att vi kan ta ett guld.

Hur lång tid kan det ta?

– Att spekulera i det är jättesvårt, men om alla stjärnor står rätt kan vi göra det nästa år. Tänker vi långsiktigt kan vi nosa på guldet inom ett antal år, hoppas jag.

2013 satte Kalmar FF en vision. Senast 2018 skulle man ta SM-guld igen. Efter några år skrotades den visionen och nu pratar föreningen i stället mest om att man vill slåss med de bästa lagen.

Men att nå tabelltoppen är svårt, även om klubbchefen Mattias Rosenlund tror att föreningens möjligheter är större nu än för några år sen.

– Pengar är det viktigaste så klart och nu äntligen har vi ekonomiska förutsättningar att bli långsiktiga i och med att vi inte äger arenan längre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".