polis Ulf Martinsson
Ulf Martinsson. Foto: Erika Oldberg/TT
Kalmar

Ingen sökinsats efter 33-åring från Kalmar - polis är kritisk

1:35 min

Kalmarpolisen Ulf Martinsson är kritisk till polisledningens beslut att inte lägga resurser på en större sökinsats när en 33-årig man försvann i Kalmar förra onsdagen.

På fredagen hittades en 12-årig pojke från Falkenberg död, med största sannolikhet är det han som har hittats, efter att ha varit försvunnen sedan tisdagseftermiddagen. Kroppen hittades efter en stor sökinsats från polisen och allmänheten. 
 
Samtidigt är Kalmarpolisen Ulf Martinsson kritisk till att polisen aldrig startade en sökinsats efter den 33-årige man som försvann i Kalmar onsdagen den 31 oktober.
 
Polisledningen i Malmö ansåg inte att man hade tillräckligt underlag för fara för liv, men enligt Ulf Martinsson var det tydligt att mannen inte mådde bra och han säger till tidningen Barometern idag att han har "sett beslut om stora insatser på ett sämre underlag än det här".

Mannen ska ha lämnat kvar tillhörigheter som visade att han troligen inte rest sin väg och hans familj var väldigt oroliga, enligt Ulf Martinsson.

– Jag blev väldigt upprörd. Vem ska man vända sig till om inte polisen hjälper? säger Ulf Martinsson.

Den 33-årige mannen hittades av anhöriga som lyckades låna ihop en dykarutrustning. När han hittades i vattnet vid Kalmarsundsparken var han död.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".