Löparskor.
Arkivbild. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Högby-löparna tog varsin medalj

1:14 min

Under lördagen avgjordes de Nordiska Mästerskapen i terränglöpning i Reykjavik på Island. De två Högby IF-löparna David Nilsson och Omar Ismail tog var sin medalj.

När de Nordiska Mästerskapen i terränglöpning skulle avgöras i Reykjavik på Island fanns två deltagare från Kalmar län med. Det handlade om de båda Högby IF-löparna David Nilsson och Omar Ismail. Nilsson ställde upp i herrklassen medan Ismail sprang i P19-klassen. 

Banna som deltagarna sprang på var relativt flack och var 1,5 km lång. Hur många var deltagarna sprang runt banan berodde på vilken klass man tillhörde. Herrarna sprang 9 km, damerna 7,5 km, i P19-klassen sprang 6 km och i F19-klassen 4,5 km. 

Omar Ismail var med i tätklungan under hela loppet, och med ungefär 800 meter kvar till mål så började spurten mellan Ismail och norrmannen Håkon Stavik. En kamp som norrmannen Stavik vann med 2 sekunder före Ismail som alltså slutade tvåa. 

I herrklassen bröt sig svensken Amanuel Gergis ut från resten av deltagarna när ungefär halva loppet återstod. Gergis höll ett högt och jämnt tempo och lyckades vinna på tiden 28 minuter och 55 sekunder , det var 11 sekunder före Danmarks Peter Glans som slutade tvåa. 17 sekunder efter vinnaren Gergis sprang David Nilsson in på en fin tredjeplats. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista