En siluette på en man framför Kalmar tingsrätt.
En 21-årig man åtalas för ett mordförsök i Berga Centrum. Foto: Faton Pasho/Sveriges Radio
Kalmar

Man attackerade brottsoffer under rättegång

0:40 min

En 31-årig man som var misstänkt för bland annat olaga hot gick plötsligt till en våldsam attack mot ett brottsoffer mitt under en rättegång i Kalmar tingsrätt.

Under torsdagen spårade en rättegång ur i Kalmar tingsrätt. En 31-årig man åtalades för att bland annat ha hotat en man i Smedby, men när åklagaren frågade brottsoffret vad 31-åringen skulle sagt gick den åtalade till attack, rapporterar Barometern.

31-åringen ska ha hoppat över det bord han satt vid och rusat mot den person han misstänktes för att ha hotat i Smedby. Mannen ska ha hunnit dela ut minst två slag innan häktningsvakterna hann ingripa.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Nu kommer vi att göra en noggrann uppföljning av det som hände och lämna en incidentrapport till Domstolsverket, säger Laila Kirppu, chefen för Kalmar tingsrätt till Barometern.

31-åringen misstänks nu för misshandel och övergrepp i rättssak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista