Räddningsledarbil från emmaboda och torsås.
Arkivbild. Foto: Eric Porali/Sveriges Radio.
Högsby

Hus brann ner – polisen söker efter ägaren

1:24 min

Under natten till lördagen så brann ett hus ner strax väster om Högsby. Inga personer ska har kommit till skada i branden men polisen letar nu efter ägaren till huset.

– När räddningstjänsten kom till platsen var huset övertänt redan, så det man fick inrikta sig på var att förhindra spridningen av branden till det intilliggande garaget och förrådet, vilket man lyckades med, säger Sabine Hedlund, inre befäl vid räddningstjänsten.

Huset som brann ner tror man är en sommarstuga och vad som har orsakat branden vet räddningstjänsten inte i nuläget. Polisen tror inte att någon person ska ha kommit till skada i samband med branden men man har upprättat en polisanmälan om mordbrand då brott inte kan uteslutas.

– Eftersom vi inte vet hur den här branden har startat så har vi nu tagit upp en anmälan om mordbrand. Vi kommer att genomföra en kriminalteknisk undersökning för att se hur den här branden startade, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Polisen hade vid halv ett-tiden på lördagsförmiddagen fortfarande inte varit i konkat med husägaren. 

Fotnot: Ägaren nåddes senare av polis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista