Ett montage med en skylt på Torsås kommun och en kvinna.
Fackförbundet Kommunals huvudskyddsombud Monica Anderberg.
Torsås

Kommunal anmäler Torsås kommun: "Vi vill markera"

1:34 min

Fackförbundet Kommunal anmäler nu Torsås kommun till arbetsmiljöverket efter höstens omfattande omorganisering i hemtjänsten.

I höstas rapporterade P4 Kalmar om en omfattande omorganisation inom hemtjänsten i Torsås som skulle genomföras två veckor efter att personalen fick ta emot beslutet.

Nu har fackförbundet Kommunal anmält Torsås kommun till Arbetsmiljöverket.

– Vi tycker att det är den rätta vägen att gå. Vi vill markera att vi inte tycker att verkställigheten har varit så bra, säger huvudskyddsombud Monica Anderberg.

Innan Kommunal gjorde anmälan till Arbetsmiljöverket sammanställde de en lista med frågor som man bad arbetsgivare och chefer att svara på, men Monica Anderberg berättar att fackförbundet inte tyckte att svaren var tillfredsställande nog.

Vad hoppas ni uppnå med anmälan?

– Vi vill få lite upprättelse. Jag tror inte att någon kan backa bandet men det blir en stor markering att det inte är okej att glömma bort sin personal när man gör organisationsförändringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista