riksmöte
I dag håller Liberalerna sitt ödesmöte Foto: Fredrik Sandberg/TT
Kalmar län

Länets liberaler splittrade inför ödesval

2:22 min

Under söndagseftermiddagen håller Liberalerna sitt kanske viktigaste möte i partiets historia. Partirådet ska ge besked om man ansluter sig till Centerns linje att stödja regering med socialdemokraten Stefan Löfven som statsminister.

Det är ett oenigt partiråd som samlas. Flera framträdande liberaler har öppet gått ut och kritiserat den föreslagna överenskommelsen.

Vid dagens partiråd finns tre liberaler från Kalmar län med, dels Mathias Karlsson, Oskarshamn som sitter i partistyrelsen, dels Björn Brändewall och Lotta Wahlmino från Kalmar.

– Det är en historisk dag både för mig och för partiet. Jag känner mig ödmjuk och har inte bestämt mig till 100 procent utan vill först lyssna in vad som sägs, säger Lotta Wahlmino till P4 Kalmar på söndagsmorgonen.

Vilket är ditt tips?

– Vi fick ju en hint om det i går (lördag) efter partistyrelsens möte med riksdagsgruppen och det där ju att lägga ner våra röster och släppa fram Löfven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista