Rasmus Elm
Rasmus Elm klar för ytterligare 1 år i Kalmar FF. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Rasmus Elm klar för ytterligare ett år i Kalmar FF

1:38 min

Kalmar FFs kanske viktigaste pusselbit har fallit på plats. Under söndagskvällen blev det klart att mittfältaren Rasmus Elm kommer att spela i Kalmar FF under 2019

Det var länge ovisst om Rasmus Elms vara eller icke vara i Kalmar FF 2019. Nu står det klart att Elm signerat ett ettårskontrakt med klubben. Men KFF hoppas på mer.

– Det känns förstås fantastiskt bra. Vi har haft en bra dialog som nu äntligen blev klar, säger Kalmar FF:s klubbchef Mattias Rosenlund till P4 Kalmar.

Kalmar FF hade en ambition att skriva ett längre kontrakt med stjärnan enligt Rosenlund och har fortfarande inte gett upp den tanken.

– Vi kommer att ha en fortsatt dialog med Rasmus under året och försöka att lösa den frågan.

Vad betyder det för Kalmar FF att Rasmus skrev på?

– Det betyder så klart jättemycket. Med all respekt för de andra spelarna i laget så är Rasmus Elm vår bästa spelare. Han tar ett jättestort ansvar både på planen och i omklädningsrummet. En frisk och vältränad Rasmus Elm är allsvenskans bäste spelare.

Den stora frågan för Rasmus Elm själv var om hans kropp ska hålla för ytterligare en säsong i allsvenskan.

– Han säger att han känner sig frisk och stark och är redo för träning, berättar Mattias Rosenlund. Han kommer att hantera det här bra.

I och med Rasmus Elms förlängning tror Mattias Rosenlund även att det ska lossna med förhandlingarna med nya spelare till kommande säsong.

– Vi har två spetsspelare med offensiva kvaliteter på gång. Tack vare Rasmus signatur hoppas vi att det ska kunna lösa sig redan kommande vecka.

Rasmus Elm ansluter till truppen redan under måndagen då han är med på träningen på Gasten med start klockan 15:00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista