Rasmus Elm på fotbollsplan.
Rasmus Elm. Arkivbild. Foto: Patric Söderström/TT
Sporten P4 Kalmar

Löfte om ändrad mentalitet var avgörande för Elms beslut

1:23 min

I söndags kväll kom beskedet att Rasmus Elm skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Kalmar FF. För P4 Kalmar berättar stjärnan att löften om förändring var avgörande i hans beslut.

– Vi har fått bra indikationer på att det kommer bli lite ändringar och lite bättre mentalitet. Det har varit lite slappt de senaste åren tycker jag, säger Rasmus Elm till P4 Kalmar. 

I november förra året kom beskedet att föreningens dåvarande huvudtränare Henrik Rydström var tvungen att lämna föreningen efter 25 år. Skälet var de sportsliga resultaten under hösten. Men det beslutet har inte påverkat Rasmus Elms beslut.

– Det har inte varit den enskilt viktigaste frågan. Som alla vet så tyckte jag att Henke gjorde bra jobb. Det handlar mer om att visa att Kalmar FF vill någonstans, säger Rasmus Elm. 

Men vad är det för slapphet du har upplevt? 

– Det har varit ganska många som är lite för nöjda med var de är och var vi är någonstans. Nu gör man inte det där lilla extra som behövs. Och vi har inte riktigt råd med det. Vi måste maximera allt och då måste man upp på tårna, säger Rasmus Elm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista