Malin Öhlin och en bild på en skola.
Malin Öhlin. Arkivbild. Foto: Privat, Sveriges Radio.
Kalmar

Rektor efter polisens knarklarm: Inget stort problem på skolan

1:31 min

Polisen har på senare tid hittat flera ungdomar som tagit narkotika i Lindsdal. Rektorn på Lindsdalsskolan menar ändå att knarket inte är ett stort problem just där.

På söndagsmorgonen ryckte polisen ut till en avslutad fest i Lindsdal, i norra Kalmar. I festlokalen uppgav samtliga sex ungdomar som fortfarande var kvar att dom brukat narkotika och läkemedel.

Samtliga var myndiga och därför avstod polisen från att kontakta deras föräldrar. Nästan alla var ungdomar som fortfarande bodde hemma.

– Narkotika är alltid ett jättestort problem. Men för vår skola är det inget stort problem. Men vi har en del elever som brukar narkotika. Och för dem är det ett problem, säger Malin Öhlin som är rektor Lindsdalsskolan.

Vad gör ni om ni upptäcker att någon är påverkad på skolan?

– Det händer väldigt sällan men när det gör det så skickar vi personen till provtagning direkt. 

 Ska man vara orolig som förälder? 

– Nej, men man ska vara uppmärksam, säger Malin Öhlin.

Tester ska nu visa om alla på festen hade brukat narkotika. Polisen uppmanar nu i sociala medier föräldrar till ungdomar att prata med sina barn om droger och att vara uppmärksam på förändrade beteenden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista