Laila Naraghi.
Laila Naraghi (S). Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Oskarshamn

S-ledamot om svåra situationen kring regeringsbildningen

1:55 min

Vänsterpartiet vill ha vissa förhandlingar med Socialdemokraterna innan det görs en statsministeromröstning. Laila Naraghi (S), hoppas att partierna kommer överens om en lösning.

Talmannen Andreas Norlén meddelade under måndagen att statsministeromröstningen skjuts fram till fredag eftersom Vänsterpartiet inte vill godkänna Socialdemokraternas Stefan Löfven utan vissa förhandlingar. Laila Naraghi, socialdemokratisk riksdagsledamot från Oskarshamn, tror att man kommer fortsätta ha samarbeten med Vänstern.

– En sak som är väldigt viktig att hålla fram är att vi Socialdemokrater tycker inte att det är rimligt att jämföra Vänsterpartiet med Sverigedemokraterna, säger Laila Naraghi.

Men hur känns det för er socialdemokrater som ska samarbeta med Liberalerna som uttryckt en sådan grej?

– Den här överenskommelsen som har förhandlats fram är ett givande och tagande från alla parter för att få fram en handlingskraftig regering. Jag tror det är det man måste ha med sig i den här situationen. Dessutom är det bra att få ett slut på den fördummande blockpolitiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista