Till vänster en karta över Kalmar, till höger en bild på en gångväg genom en park.
Stensbergsparken i Kalmar. Foto: Hanna Thulin / Sveriges Radio
Kalmar

Misstänkta våldtäkten: Polisen söker kvinna som hjälpte offret

1:55 min

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt i Stensbergsparken i Kalmar på måndagskvällen runt halv nio. En kvinna i 25-årsåldern uppger att hon överfölls och våldtogs av två yngre män.

– När kvinnan gick igenom parken passerade hon två män som fanns intill en parkbänk. Männen gick på henne, drog omkull henne och en våldtäkt genomfördes, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel

Kvinnan uppfattar att männen var i 15- till 20-årsåldern, mörkt klädda med huvor uppdragna. De försvann från platsen på cykel. 

Efter våldtäkten ska kvinnan ha fått hjälp att komma till sjukhuset av en annan kvinna som rastade sin hund i parken. Den kvinnan vill polisen ha kontakt med. 

Polisen vill också ha kontakt med andra vittnen, även personer som inte har sett eller hört något men som var i eller i närheten av parken. Polisens tipstelefonnummer är 114 14. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista