Fönstertittare

Kalmarhem varnade inte nya studenter för fönstertittare

2:09 min

I flera år har en okänd man kollat in genom fönstren till studentlägenheterna på Skräddaretorpsvägen i Kalmar. Men Kalmarhem har inte informerat nya studenter om fönstertittaren.

En kvinna som vill vara anonym berättar för P4 Kalmar att hon inte visste något om fönstertittaren när hon flyttade in. Men att hon sedan flytten har sett mannen utanför sin lägenhet.

– När jag sträcker mig mot fönsterbrädet så hamnar jag på samma nivå som glipan i fönstret och möter den här killens blick. Han sitter precis utanför på huk och tittar in.

I en film från 2015 har en student lyckats fånga fönstertittaren på bild. Men att problemet sträcker sig så långt tillbaka i tiden känner Kalmarhem inte till.

– Ja det är min bild. Men jag har inte dubbelkollat uppgifterna med organisationen. Det här var nya uppgifter för mig. Det senaste jag känner till är ett fall från i höstas, säger Kalmarhems VD Per Stephani

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista