Kval till SSL

Inget SSL för Kalmarsund – förlorade rysarmatch

1:54 min

Det blev en högdramatisk match mellan Skoghall och FBC Kalmarsund i kampen om en SSL-plats. Men till slut var det Skoghall som drog det längsta strået och vann med 6–4.

Hemmalaget Skoghall öppnade stark och hade 2–0 i inledningen av matchen. Kalmarsund hade svårt att hitta lägen men fick in en reducering sent i den första perioden.

I mittperioden gick Skoghall ifrån till 4–1 och då såg det mörkt ut för bortalaget. Men 4–1 blev 4–2 och sju minuter in i tredje hade Kalmarsund tagit sig tillbaka till 4–4. Då kom nästa smäll. Skoghall gjorde 5–4 och satte återigen Kalmarsund i underläge.

Bortalaget pressade på och gjorde allt för att få in en kvittering, men hittade inte nätet. Istället var det Skoghall som gjorde 6–4, vilket också blev slutresultatet.

Förlusten innebär alltså att det inte blir spel i SSL för Kalmarsund nästa säsong, utan laget får rikta in sig på ytterligare ett år i allsvenskan. 

Fakta: Skoghall – Kalmarsund 6–4 (2–1, 2–1, 2–2)

Mål: 1–0 Mathilda Jansson, 2–0 Fanny Kruse, 2–1 Rebecka Johansson, 3–1 Elinore Öberg, 4–1 Tilda Flodell, 4–2 Ellen Willsund, 4–3 Ellen Sjöström, 4–4 Matilda Abrahamsson, 5–4 Mathilda Jansson, 6–4 Elin Andersson

Publik: 815

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista