Olovlig körning

Ung man på flykt från polisen hamnade i gödselbrunn

1:47 min

Påskhelgens mest illaluktande drama utspelade sig natten mot tisdag i Fågelforstrakten i Högsby kommun. En 18-åring på flykt från poliser fick hjälpas upp ur sitt gömställe, en gödselbrunn.

Ynglingen ville undvika att gripas för olovlig körning. I flykten hamnade han i den stinkande soppan.

Det började med att en polispatrull fick syn på en bil som man tänkte stoppa. Bilisten gav sig in på småvägar och körde till slut upp på en gårdsplan. Där hittade polisen efter en stund bilen med förardörren öppen.

Efter en stunds letande såg man ett huvud sticka upp från en gödselbrunn. Räddningstjänst och ambulans kallades då till platsen. Dramat avslutades sedan med att ynglingen hjälptes upp från brunnen och spolades ren med en brandslang. Han var medtagen efter vistelsen i det kyliga gödslet och kanske lite groggy av en kraftiga stanken.

– Han var nog aldrig i någon större fara, för gödselbrunnen var ganska grund, kanske kring metern, men det kunde ju vår patrull inte veta direkt där ute i mörkret, säger polisens förundersökningsledare Eva Jirhall på tisdagsmorgonen.

Om ynglingen råkade ramla i brunnen, eller om han gömde sig där avsiktligt är oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista