Avvikelserapport

Gravid nekades ambulans – födde dött barn

1:07 min

Region Kalmar har utrett ett fall där en kvinna födde ett dödfött barn, detta efter att paret nekats ambulans till sjukhus, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Paret kontaktade ambulanspersonal för att få transport till sjukhus, då mannen inte vågade köra den långa sträckan dit. Under samtalet rådde det vissa språkförbistringar, som gjorde att paret upplevde ambulanspersonalen som långsam.

När personalen anlände var paret på väg att lämna, men fick då gå tillbaka till lägenheten, där kvinnan undersöktes av ambulanspersonalen.

Efter undersökningen lät personalen mannen köra kvinnan till sjukhus på egen hand och tio minuter efter att paret kom till BB födde kvinnan ett dött barn, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Region Kalmar har nu utrett en avvikelserapport som skrevs på ärendet och har kommit fram till att ambulanspersonalen hanterade fallet korrekt. Troligen ska personalen bedömt att kvinnan inte var på väg att föda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista