Orreforsanställd får arbetsmiljöpris

Per-Eric Deckert, vice huvudskyddsombud vid Orrefors glasbruk, får ta emot Prevents arbetsmiljöstipendium för 2005. Prissumman är på 30.000 kronor.

Per-Eric Deckert får priset för sitt arbete med att förbättra arbetsmiljön på Orrefors degelverkstad där personalen var sliten och skadorna många.

Tillsammans med företagets arbetsmiljöingenjör inledde Per-Eric Deckert ett arbete för ersätta tunga lyft med maskinella lösningar och ett system med arbetsrotation infördes. De anställdas fick också utbildning, massage och friskvård. Resultatet blev gott, degelverkstaden klarade sig ett helt år utan en enda sjukskrivningsdag. Den positiva trenden har fortsatt och även idag är sjukskrivningarna få.

Utöver sitt uppdrag som skyddsombud på Orrefors glasbruk är Per-Eric Deckert även regionalt skyddsombud på Industrifacket avdelning 7 i Nybro. För närvarande arbetar han med lokala arbetsmiljöavtal samt bullerfrågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".