Personalen tog över - verksamheten mer flexibel

I Hultsfred har personalen tagit över dagverksamheten för personer med olika grad av förståndshandikapp. Den drivs sen i somras som en egen resultatenhet, en så kallad intraprenad och förändringen har redan gjort arbetsplatsen betydligt mer flexibel säger personal som P4 Kalmar talat med.

Intraprenaden, som blev till när kommunen vill sköta sina dagcenter på annat sätt än den klassiska förvaltningsmodellen, är i praktiken ett företag inom den kommunala verksamheten. Personalen får en summa pengar som ska räcka till de uppdrag de i avtal kommit överens med kommunen om, blir det pengar över bestämmer personalen själva vad det ska satsas på. Det hela är ett försök på ett och ett halvt år.

Behovet av daglig verksamhet har enligt Socialstyrelsen ökat med 20 procent i Sverige desenaste fem åren när verkstadsindustrin blivit tuffare och när Samhall inte längre tar hand om lika många funktionshindrade längre. Det innebär i förlängningen att det ställs helt nya krav på kommunens dagcenter, det säger Håkan Hägg i personalen i Hultsfred.

Mot den här bakgrunden kom kanske lösningen med en intraprenad lägligt. Möjligheten till nya grepp har ökat när flexibiliteten har ökat säger en annan i personalen, Pia Ryd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".