Knarkmisstänkt sjuksköterska hade eget apotek hemma

En 28-årig manlig sjuksköterska stod inför rätta idag, tisdag, vid Kalmar tingsrätt åtalad för att stulit mycket stora mängder narkotikaklassade läkemedel från länsjukhuset i Kalmar. Mannen hade tillgång till läkemedelskåpen och lyckades lura kontrollsystemen så att hans stölder inte upptäcktes under nästan ett års tid.

I somras fattade kollegorna misstankar om att han börjat använda narkotika. Efter att han uteblivit från jobbet så hittades han svårt drogad på sin egen toalett i bostaden som visade sig vara som en sjukhusmottagning fylld med mediciner, sjukhusmöbler och annan vårdutrustning. Han förklarar bostadens inredning med att han haft ett mångårigt samlarintresse och samlat på allt från sjukhusmöbler till gammal medicin och recept.
Mannen tros ha tagit hem flera hundra doser narkotiska preparat och åklagaren hävdar att han gjort sig skylkdig till grovt bedrägeri och grovt narkotikabrott. Sjuksköterskan erkänner att han stulit medicin, men enbart för eget bruk och han anser inte att brottet ska bedömas som grovt.

Dom meddelas om drygt en vecka.

reporter Janne Rindstig