Kvarterskrog i Långasjö brann upp

En kraftig brand härjade i Klintakrogen i Långasjö under natten till lördagen och bara väggarna stod kvar på lördagsmorgonen. Larmet kom in vid halvfem tiden på morgonen. Elin Fransson bor i närheten av krogen och blev väckt av sin son som såg att det brann.

Hon berättar att det inte finns mycket kvar av krogen nu och
ägaren Agim Aliu säger till P4 Kalmar att han är chockad, men tacksam att ingen miste livet. Han har haft krogen i tre år och just nu känns tankarna på en återuppbyggnad långt borta.
Ett 25-tal brandmän arbetade med elden som var kraftig och som hade spridit sig snabbt i byggnaden. De tre närvarande räddningstjänsterna fick koncentrera sig på att förhindra att branden spreds till en bensinstation i närheten och tilll en radhuslänga inte långt därifrån. Ingen människa kom till skada. Inte heller behövde någon människa evakueras. Eftersläckningsarbetet pågick under lördagen. Brandorsaken är ännu inte känd.

reporter Ann-Sofie Ottosson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".