Ny lärlingsutbildning för gymnasister i Torsås

Ännu en ny utbildning startar till hösten på Mjölnerskolan i Torsås hösten 2007. Det är ett specialutformat yrkesprogram, ett lärlingsprogram, som ska kallas Mjölnerprogrammet som Kalmarsunds gymnasieförbund nu beslutat om.

Tanken är att det är arbetsmarknaden som får styra inom vilka områden utbildningen ska ske och den sker i nära samarbete med lokala företag.
Rektor Jan-Erik Grimbe berättar att om det saknas arbetskraft inom industrin så utbildas industriarbetare, saknas det däremot folk inom byggbranschen så utbildas byggjobbare. Mjölnerskolan kommer att ansvara för de teroetiska kärnämnena såsom svenska och matematik, medan den praktiska delen av utbildningen kommer att förläggas ute på en arbetsplats på ett företag i branschen.
Sen tidigare är det klart med två andra nya program på Mjölnerskolan i Torsås, ett med inriktning musik och ett med inrktning på styling.

reporter Cecilia Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".