Åklagare: "Frisläppandet påverkar inte den fortsatta utredningen"

En av de fyra personer som suttit häktade för mordet på 20-åriga Abbas Rezai i Högsby frigavs på torsdagsförmiddagen. Det rör sig om en 21-årig man som häktades i julas.

Kalmar tingsrätt fann vid omhäktningsförhandlingen att misstankarna mot honom inte räcker för fortsatt frihetsberövande.

Kammaråklagare Kjell Yngvesson säger till TT att frisläppandet sannolikt inte påverkar den fortsatta utredningen. Mannen är ännu misstänkt, även om misstankarna har försvagats. Själv hävdar 21-åringen att han var i Kalmar när mordet ska ha begåtts i Högsby, cirka sju mil därifrån.

Tre personer i samma familj är fortfarande häktade. Pappan, misstänkt för mord, omhäktades på torsdagsmorgonen. Mamman, misstänkt för anstiftan, omhäktades under onsdagseftermiddagen. Parets 17-årige son, misstänkt för mord, har gått med på fortsatt häktning utan förhandling.

Den knivdödade 20-åringen hittades illa tilltygad i familjens lägenhet i Högsby den 18 november förra året, men hade troligen mördats ett par dygn tidigare. Häktningstiden går nu ut den 18 januari, men enligt Kjell Yngvesson är det osäkert om han blir klar med åtalsbeslutet till dess.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".