Telia Sonera och LRF i ovädersamarbete

Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och Telia Sonera har nu formellt inlett ett oväderssamarbete, som egentligen började omedelbart efter stormen Gudrun för ett år sedan.

Överenskommelsen innebär att lantbrukarna och deras organisationer hjälper Telia Sonera med felsökning och skogsröjning när oväder slår ut el- och teletrafiken och bland annat LRF:s lokalavdelningar och Farmartjänst kommer att ställa människor och maskiner till förfogande i krissituationer.

Uppgörelsen omfattar till att börja med 33 kommuner i Sydsverige.

Enligt Telia Sonera har jord- och skogsägarna själva den bästa lokalkännedomen. Ett av de största problemen i samband med återuppbyggnaden efter stormen Gudrun har varit just röjningsarbetet i skogen.

Telia och LRF har gemensamma intressen i detta. LRF:s medlemmar är beroende av fungerande teleförbindelser och vi har svårt att utföra reparationsarbeten om inte skogen är röjd”, kommenterar Telia Soneras vd i Sverige, Marie Ehrling.

Per-Åke Svensson, styrelseledamot i LRF Sydost, säger sig vara säker på att hela samhället efter Gudrun är bättre rustat om något liknande händer i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".