Gymnasieeleverna nöjda med sin skola

Över två tredjedelar av gymnasieeleverna är nöjda med sin skola och sin utbildning. Och 90 procent av gymnasieeleverna inom Kalmarsunds gymnasieförbund, som består av de kommunala gymnasieskolorna i södra Kalmar län, går ut med fullständiga slutbetyg.

Det är några av de resultat som visas i en kvalitets och kostnadsjämförelse som gjorts mellan Kalmarsunds gymnasieförbund och gymnasieskolorna i fyra likvärdiga kommuner, Karlskrona, Kristianstad, Växjö och Halmstad.

Undersökningen visar att det inte finns särskilt stora skillnader mellan kommunerna, men i de flesta av de områden som undersökts ligger Kalmar Gymnasieförbund i det övre skiktet. Några av områden som man enligt eleverna bör utvecklas inom är planering av studier och elevinflytande.

Jämförelsen är den första i sitt slag, men man kommer att göra liknande undersökningar i framtiden för att bättre kunna jämföra de resultat som kommit fram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".