Foto: Örjan Björkdahl (PrB)

"Vd:n är utsatt för grov kränkning"

Destination Gotlands vd Sten-Crister Forsberg anhölls under tisdagen av åklagare misstänkt för grovt bedrägari. Men rederiets styrelseordförande Eric D Nilsson anser att anklagelserna är kränkande och säger att företaget inte fått ta del av den halvårsgamla polisanmälan förrän nu.

Enligt Rikstrafiken, som polisanmält rederiet, kan Destination Gotland ha fått mellan 50 och 100 miljoner kronor för mycket av staten för bland annat ombyggnad av hamnarna.

Destination Gotlands vd har tidigare avfärdat anklagelserna genom att hänvisa till statens egna revisorer som hittills inte haft något att anmärka.

Det var på tisdagsförmiddagen som polisen slog till mot Destination Gotlands kontor i Visby. Där gjordes en husrannsakan och Sten-Crister Forsberg delgavs missanke om grovt ekonomiskt brott. Förhör med honom hålls nu under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".