Mentorringar stödjer kvinnor

I Kalmar län har nu flera så kallade mentorringar startats, och där syftet är att ge extra stöd till kvinnliga innovatörer.

Eira Nilsson, innovatör i Vimmerby och som är en av sex deltagare i Mentorringen i Västervik säger att mötena med andra kvinnliga uppfinnare gett henne väldigt mycket. Och vi tänker även efter sen ringen slutat fortsätta att hålla kontakt och hjälpa varandra, säger Eira Nilsson till P4 Kalmar.
Désirée Lindholm från Almi Företagspartner och projektansvarig säger att kvinnliga innovatörer behöver extrastöd eftersom uppfinnarbranschen domineras av män och DERAS syn på teknik och nya idéer. En kvinnlig innovatör blir tyvärr idag inte lika respekterad som en manlig uppfinnare blir och behöver därför stöd i processen att få fram en produkt ändå till tillverkning, säger Désirée Lindholm till P4 Kalmar.
Förutom i Västervik har en mentorring nu startats också i Färjestaden - och kvinnorna träffas en gång varje månad under ett och ett halvt år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".