Förintelsens Minnesdag i Kalmar län

Den 27 januari är det Förintelsens minnesdag och dagen uppmärksammas på några håll i länet. Främst på Öland där båda kommunalråden är engagerade i lokala arrangemang.

På södra Öland arrangerar Pingstkyrkan cafékväll i Bygdegården i Stenåsa med musik och sång och tal av Saga Sigvardsson. Lisbeth Lennartsson, kommunalråd i Borgholm kommer att hålla ett anförande på restaurang Smedjan i Borgholm vid åttatiden i kväll, arrangör är föreningen Ö-kraft.

I Gamleby församlingshem ordnas det fotoutställning med bilder från en studieresa till Auschwitz och Meike Hozhstein kommer att hålla tre föreläsningar, den första i dag med titeln Vet ni vad demokrati är? I morgon lördag talar hon om Att växa upp med Hitler Jugend i familjen.

I Kalmar blir det fackeltåg på Larmtorget klockan fyra på fredagseftermiddagen.

På söndag bliur det samtalskväll hos IOGT NTO i Mörbylånga. Där medverkar diakonen Maria Wiell, universitetslektorn Lillebill Grähs och vissångaren Bengt Harling. Sammankomsten genomförs av Föreningen Ökraft, IOGT-NTO och Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet (NBV).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".