Falska poliser rånade Nybro Kebab

Polisen söker två män som utgav sig för att vara poliser och där efter rånade Nybro Kebab vid elvatiden på fredagskvällen. En kvinna, som för tillfället var ensam i restaurangen på Grönvägen i Nybro, stod och räknade pengar efter stängning när det knackade på personalingången. Hon frågade vem det var och en mansröst svarade att det var Kalmarpolisen.

Men när kvinnan öppnade stod två män utanför iklädda rånarluvor. Den ene av dem gick in i restaurangen medan den andre stannade utanför och höll vakt. Mannen som gick in tog tag i kvinnan, bröt bak hennes ena arm och tryckte upp henne mot en vägg. Hon fick sedan plocka ihop kassan till honom, totalt ungefär 20 000 kronor. Dessutom tog rånaren med sig kassaapparaten som är värd 80 000 kronor.

När rånarna försvunnit larmade kvinnan polisen, men man har inga spår efter de båda männen. Den man som tog tag i kvinnan ska vara ganska lång. De hade båda mörka jackor på sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".