Nyhetschef Anna Olofsson framför statistiktavlan

Radio Kalmar får jämställdhetspris

Sveriges Radio P4 Kalmar har fått Kalmar kommuns jämställdhetspris 2006.

Priset delas ut till företag som aktivt jobbar för att öka jämställdheten både på arbetsplatsen och i samhället.

Ett av skälen till att SR Kalmar får priset är nyhetsredaktionens arbete med att bland annat få med fler kvinnor och personer med utomnordisk bakgrund i radion för att bättre kunna spegla hur samhället ser ut i dag.

Varje dag förs noggrann statistik över vilka som varit med nyhetssändningarna och på så sätt kan man snabbt se om det blir för många makthavare eller män i radion.

Motiveringen till priset lyder: ”Sveriges Radio Kalmar driver ett levande jämställdhetsarbete som hörs i hela regionen. Genom kanalens deltagande i det nationella Nyhetsprojektet har man medvetet strävat efter att låta fler kvinnor komma till tals i nyhetsinslag. Arbetssättet är väl förankrat hos kanalens medarbetare. För Sveriges Radio Kalmar är jämställdhetsarbetet ständigt pågående och avspeglar sig också i kanalens val av tema och programinslag”.

Priset  på 10 000 kronor delas ut på Guldfesten i Kalmar 10 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".