Regeringen kan hjälpa till med glasexport

Efter år av kris börjar glasindustrin må allt bättre. Och kanske kan regeringen ytterligare hjälpa till att blåsa liv i glasbrukens ekonomi.

Orrefors ledning vill nu satsa på export till nya marknader och näringsminister Thomas Östros som på måndagen var på besök i glasriket öppnar upp för en regeringssatsning på glasexport.

- Jag har fått spännande exempel på vad de tycker vi ska göra här i bygden, särskilt intressant tycker jag att den här exportsatsningen skulle kunna vara, för det är klart att det är fina varumärken det svenska glaset, känt över hela världen, men kanske inte lika känt i de nu snabbt växande områdena, exempelvis Kina, säger Tomas Östros.

Förhoppningen från glasrikets håll är att regeringen kan hjälpa till ekonomiskt

- Jag ska titta närmare på det, men törs inte lova det idag, säger Tomas Östros. - Men i takt med att det går bra i Sverige så har vi ju mer att röra oss med, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".