Företagare oroas över utveckling i Mellanöstern

Många företag i Kalmar län som idag gör affärer i Mellanöstern är oroade över utvecklingen, samtidigt som de hoppas att Sverige och därmed de svenska företagen ska kunna hålla sig utanför konflikten.

Peter Nilsson VD för Södra Timber som säljer sågat virke till flera länder i regionen säger att han följer utvecklingen med oro. 

- Vi hoppas att allt ska gå bra, men vi vet ju inte ännu vad som sker i förlängningen av de här händelserna, säger han till P4 Kalmar.

Per Inge Birgersson koncernchef för ITT Flyckt, med fabrik i Emmaboda och försäljning av pumpar till de flesta länderna i regionen säger att just nu finns inget som tyder på att Sverige ska få samma kritik som Danmark nu får. 

- Och jag hoppas att vi även i fortsättningen kan hållas oss utanför det här, säger Per Inge Birgersson till P4 Kalmar.

Idag är det ett flertal företag i länet som gör affärer med Mellanöstern, men hittills har inget drabbats av konflikten.För de flesta företagen handlar det om mindre exportvolymer, men med förhoppningar om en snabb växande marknad i några av länderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".