Tredubblad sopmängd gynnar Västervik

Miljödomstolen har nu i en dom gett det kommunala bolaget Västervik Miljö och Energi tillstånd för en kraftigt ökad verksamhet på avfallsanläggningen Målserum, som nu kommer att få ta emot en stor mängd avfall, även utifrån.

Det gamla tillståndet medgav en sopmängd på 90.000 ton per år, medan det nya innebär att 300.000 ton avfall får mottas, sorteras, behandlas, lagras och bortskaffas varje år.

- Genom det här kommer nu en ny deponi för för avfall att tas i drift i området, och överhuvudtaget innebär det här framtida möjligheter för avfallshanteringen i Västervik, säger bolagets VD Per Allerth.

Eftersom bara ett fåtal avfallsanläggningar kommer att finnas kvar i framtiden, betyder tillståndet att anläggningen blir en resurs för hela regionen, och även en nationell resurs när det gäller besvärliga massor från när och fjärran, säger Per Allerth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".