Färjelinje planeras mellan Oskarshamn och Ventspils

I höst räknar Oskarshamn med att ha klart med en permanent fraktfärjetrafik till Ventspils i Lettland. Hamnchefen Claes Winquist säger att man har ett utländskt rederi som är intresserat av att sätta in en färja som tar långgtradare, trailers - och containrar och att man inom kort nu ska förhandla med Ventspils hamn.

Jag tror vi kommer att kunna starta trafik en eller två gånger i veckan från och med september - och det kommer att innebära ett lyft för både Oskarshamn och kunder och företag i hela regionen, säger Claes Winquist till P4 Kalmar.

Conny Jansson kommunchef i Västervik som tidigare periodvis lyckats få igång frakttrafik till Baltikum säger att Oskarshamns försök inte är ett sträck i räkningen för Västerviks egna ambitioner. Vi fortsätter arbetet med att få en ny färja, och kanske framförallt då till Estland där vår egen hamnoperatör har samarbetspartner, säger Conny Jansson till P4 Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".